Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je galimatiáš.RvRv

0 0
možnosti
MK

Teroristy financuje a v jejich finacování a vyzbrojování pokračuje USA - Obama si nyní nechal potvrdit vyzbrojování Syrských rebelů a FSA se nechala slyšet, že s ISIL válčit nemíní, je to ta samá FSA, jejíž bývalí členové jsou nyní v ISIL a další sekulární rebelové, kteří se pro změnu k boji s ISIL hlásí k Al-kajdě....

Takže Vaše prohlášení o tom jak byste se nedivil kdyby rusko financovalo teroristy je z říše sci-fi, kdo do nich cpe zbraně je obecně známá věc, stejně jako že je financují největší US spojenci v Regionu a to KAtar a Saudové.

Rusko naopak podporuje šítskou stranu tedy Irán a Sýrii - proto také dodalo zbraně Irácké vládě pro boj s džihádisty jako první tedy v době kdy Obama stále doufal, že džihádisté zůstanou bojovat za demokracii v Sýrii. Rus totiž narozdíl od američanů má sunnity doma, nebude tak financovat jejich bratry kousek od svých hranic - on si to málkod uvědomuje, ale v Čečensku jste ze Sýrie za den autem

3 1
možnosti
PK

P64e58t97r 24K41u52č65e33r40a

18. 9. 2014 23:20

Kdo vi. Ja si myslim, ze se Putin, jakozto byvaly agent, rozhoduje hlavne na zaklade toho, jake moznosti a informace mu nabizi jeho spravodajske sluzby. Na druhem miste je politika, sankce atd. Ikdyz to urcite taky trochu kloubi, kdyz uz citi, ze je to potreba.

2 0
možnosti
PK

P31e13t36r 86K56u44č24e40r81a

18. 9. 2014 23:41

Armada a spravodajske sluzby, jednajici za zady verejnosti, maji mozna vetsi sanci ho primet zmenit taktiku, nez verejna prohlaseni, kterymi se chce zviditelnovat.

2 0
možnosti
Foto

Tak vida, propaganda si objenala u tzv. zpravodajců tvrzení "Putin rozumí jen síle". Jak si to máme vysvětlit ? Oni tím chtějí říci asi toto: "Milý občané, rozhodli jsme se zbrojit proti Putinovi za vaše peníze". Rv

3 6
možnosti
MR

M10i14l53a80n 13R63a51d48e98k

18. 9. 2014 19:09

vam karma. Ale ten cas aby vsem kritikum Putina bylo uvereno jeste neprisel. Ale prijde.

4 2
možnosti
Foto

Četl jsem ten článek, ale zpravodajci neříkají nic nového. Chápání toho, že velmoc rozumí jen síle, která je s ní tak nějak rovnocenná, je přeci logické a mělo by to být alf a omegou v myšlení každého vrcholného politika na obou stranách. Je logické i to, že neobratnost ve vztazích s velmocí se nevyplácí, protože velmoc využije každou skulinu k tomu, aby jí vyplnila, případně využila ve svůj prospěch.

Jenomže blog ale mluví o něčem jiném a chytá se do stejné pasti, kterou kritizovali tii zpravodajci.

Už ohledně Pobaltí, je jasné, že přijmutí těchto států do NATO nemělo vojenský význam, jen vyvinutý tlak na RF, aniž RF v té době se nějak proti těmto státům profilovalo. A velmoc velice dobře pozná, jestli je to z vojenského hlediska užitečná akce nebo jen nabubřelý politický záměr. Je to směšné, protože ty země jsou z vojenského hlediska nebránitelné, ani nemají v dnešní válce geografickou hodnotu nárazníkových států, snad částečně vyjma Lotyšsko. Když bude RF chtít, dokáže je vnitřně politicky rozložit navzdory NATO, už jen díky ruské menšině, která tam žije v určitém občanském vakuu a nejsou plnoprávnými občany toho státu. A nic s tím nikdo neudělá, protože např. Lotyši jsou historicky stejně protipolští jako protiruští, např. Je možné si také všimnout, že tyto státy neudělaly ani naoko pokus integrovat svoje ozbrojené síly. 

Čistě vojensky je RF na pobřeží Baltu za jeden den. Ale proč by to dělala? Proč by riskovala jakousi neomezenou partyzánskou válku se vším možným? Komu by se to vyplatilo?

Ukrajina je ovšem jiná třída a tak události se vyvíjí podle toho. V těch lidech na obou stranách hranice stále žije válka. U každého s jinými spojitostmi, ale výsledek je stejný: slovo "fašisté" se objevuje na obou stranách konfliktu a dokonce i v tom pozitivním, v jakési sounáležitosti s vývojem v II.SV., tedy odporu proti Rusům, ač se jednalo o bolševiky všech národností co jich SSSR tehdy měl. 

Čili, jde jen o přetahování, zatím a Západ ten kratší konec má.

10 3
možnosti
ZD

přesně tak....co by dělal Putin s pobaltím a spol...UA potřebuje jako nárazník...a mám dojem že má rozjednanou Argentinu a Brazili o Cubě ani nemluvě....takže si Obama rychle rozmyslíaby neměl cizí základny na jižní Americe...jinak dodám ...že těch komunistů bylo za totáče %tuálně na počet obyvatel více vČSSR jak v SSSR...a Poršenko si vybrečel 57mega...z kraje 5miliard...sám Obama řekl nedávno na večeři kongresmenů ...že UA je pro ně absolutně zbytečná jak geograficky a i obchodně...to co potřebovali to udělali...zmatek mezi Evropou a východem ...aby se dala v klidu udělat smlouva s EU o výlučém obchodování "obchodování" s USA a vyloučit východ...atd...dála při žebrání v USA o sobě prohlásil ...že je Krymský Tatar...ale neviděl jsem aby Tatar byl Žid...tak je asi Tatar jak Obama Američan ...původem...;-D;-D;-D

5 2
možnosti
TG

Díky za odkaz na druhém řádku. Informace a názory z něho jsou víc než zajímavé. Možná, že mnohé překvapí názor těch zpravodajců na vznik celého konfliktu a také na varování pustit Ukrajinu do NATO. Kdo už by měl mít víc informací! 

A k tomu financování na konci, pro mnohé bude asi překvapení, některé země EU kupovali od Islámského státu ropu a tak ho tedy i financování!!! Zajímavý je i pohled paní Hybáškové, která je vyslankyní EU v Iráku. Doporučuji!

3 1
možnosti
Foto

To jsou argumenty "prý".

7 0
možnosti